Tлото во Охрид сеуште тресе!

И во текот на минатата ноќ во Охрид и околината регистрирани се неколку земјотреси со послаб интензитет. Тлото во туристичкиот град се тресе веќе 20 дена, речиси непрекинато.

38249330_303

Повеќе слаби земјотреси во текот на ноќта продолжија да го тресат тлото во Охрид и околината. Од 18 јуни, кога беше регистриран првиот посилен потрес, до денес, градот и регионот ги погодија повеќе од 1.200 земјотреси. Освен нервозата кај граѓаните, предизвикана е и материјална штета на повеќе објекти за домување, како и на црквата Св. Петка.


Skopje ID

Коментирај