Првото видео во историјата на Youtube

Верувале или не, Youtube денес наполни 10 години, а ние ќе ви го прикажеме првиот видео клип кој е поставен на оваа интернет страница.

89

Првата видео снимка на Youtube e поставена од каналот Jawed и носи назив „ me at the zoo“ (,,јас во зоолошката градина’’). Иако видеото не е ништо посебно, прикажувајќи момче како во зоолошката градина ги коментира слоновите, сепак стана популарно бидејќи е првиот поставен клип во историјата на популарната интернет страница. Денес видеото брои 20 милиони прегледи, а Youtube е најеминентниот сервис за поставување снимки во светски рамки.


Милан Атанасов
[fbcomments]
NFL Jerseys 2019 
Translate »