Instagram има нова опција


Уште во мај се зборуваше дека Instagram ќе почне да им дозволува на корисниците да додадат „саундтрак“ на содржината што ја објавуваат во „Stories“, а сега тоа веќе е факт.

Instagram_Feat

 

Додавањето на музика е брзо и лесно и може да се избере пред или по снимањето на видео. Песната ќе се пушти при гледањето на видеото на корисникот, со додаден стикер со името на изведувачот и песната.

insta_stories-770x429

Саундтракот го избираме преку икона за музика, која излегува при вообичаените стикери за уредување. Со притискање на неа, влегуваме во музичка библиотека, каде што илјада песни може да се пребаруваат за најсоодветната, по расположение, жанр или популарност.

Завршената „приказна“ може да се гледа со музика пред да биде пуштена, а исто така може да се поместува напред и назад за да започне песната во одреден момент во видеото.

Засега, функцијата за избор на песна пред снимање видео е достапна само за iOS, но наскоро ќе биде вклучена и во верзијата на Android.

iphone-x-instagram


Skopje ID
[fbcomments]
Translate »