(ФОТО) Египет: Mистична дестинација

Доколку сакате да се впуштите во патување кон минатото, не ви е потребен времеплов. Само спакувајте ги куферите и појдете во Египет, каде ве очекува чудесниот свет на фараони, пирамиди и хиероглифи.

0
Арапската република Египет е веројатно една од најмистичните земји во светот, а се наоѓа на бреговите на Средоземното и Црвеното Море, во североисточна Африка. Низ својата богата историја, Египет бил познат како туристичка дестинација, уште од времето на Херодот, кој при посетата бил изненаден од големата разлика помеѓу оваа земја и неговата татковина. Сепак, дури со откривањето на фараонските антиквитети Египет уште повеќе добива на шарм, покрај единствените верски и културни споменици, станувајќи на тој начин хит туристичка дестинација. Воодушевува со прекрасните плажи и уште поубавото море, преполно со корали и најразнобоен морски свет, но и со пирамидите, спомениците и интересните градови. Мистиката на Египет е причината поради која ова патување не смеете да го пропуштите.

1

2

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18


Милан Атанасов
[fbcomments]
NFL Jerseys 2019 
Translate »