(ФОТО) Аморгос: Колоритен остров во Грција


Место во кое светлината и живите бои создаваат магична атмосфера.

Аморгос е еден од најубавите грчки острови во Егејското Море. Лоциран близу Наксос и Иос, на јужната страна на Кикладите, овој остров ги воодушевува посетителите со природната убавина, традиционалната архитектура и фантастичните плажи. Неговата девствена убавина го инспирирала и познатиот француски режисер Лук Бесон, кој сцените за филмот ,,Големо синило’’ ги снимил на плажата Агиа Ана. Погледнете ги фотографиите во галеријата и почувствувајте ја магијата на овој мал колоритен рај.

03

06

10


Милан Атанасов
[fbcomments]
NFL Jerseys 2019 
Translate »