ТЕХНОЛОГИЈА

 • Телефон кој сам се поправа

  Доколку го испуштите телефонот и стаклото му се скрши, имате две опции: да го поправите/замените само екранот, или целиот телефон. Хемичари од Калифорнискиот Универзитет во...

 • Nokia 9, смартфон со супер моќи

  HMD Global e компанијата која стои зад развојот и производството на новите Nokia смартфони со Android. Тие постигнаа одличен успех со моделите кои ги претстави...

 • Преку очила до надчовечка визија

  За луѓето понекогаш е невозможно да разликуваат премногу слични бои. Но, со нов пар тетрахроматски очила креирани од истражувачите од Универзитетот Висконсин-Медисон, можеби никогаш нема...

 • 3D принтана технологија

  3D принтањето зема огромен замав во секој сегмент од секојдневниот живот. Така насекаде низ светот научниците и инженерите го користат 3D принтањето за остварување на...

 • Sony Xperia L1, смартфон за оние со просечни примања

  Секој од нас посакува во својата рака да има еден од најпрестижните смартфони па токму затоа етаблираните производители навистина се обидуваат да направат допадливи смартфони...