НАСТАНИ

 • Настап на Четкар на Бонанца во Охрид

  Денес(20 Јули) со почеток во 19 часот, Владимир Четкар ќе настапи на плажата Бонанца во Охрид. Владимир Четкар ќе настапи со својата авторска музика во...

 • Спортски викенд Илинден 2018 „Ние навиваме за Македонија“

  По повод одбележувањето на патрониот празник на Општина Илинден “Илинден 2-ри Август“ и националниот празник на македонскиот народ, под мотото „Ние навиваме за Македонија“ на...

 • Бајага и Инструктори ја отворија третата вечер на фестивалот Егзит

  Третиот ден од овогодинешниот Егзит фестивал ќе го одбележат настапите на Грејс Џоунс, како и новата светска сензација, Офенбах. Пред сите нив, на Главната сцена...

 • Прилеп подготвен за „Пивофeст 2018“

  Прилеп е подготвен да ги пречека учесниците и посетителите на најголемиот фестивал на пиво и скара во нашата држава. За што поуспешна организација на „Пивофест...

 • ГАЛИЧКА СВАДБА 2018

  Автентично сведоштво за традицијата, народното творештво и богатото културно наследство Оваа година судбоносното „Да“ во живописниот Галичник ќе го кажат невестата Тања Лепческа, која е...