МАКЕДОНИЈА

 • Авто вести: Километарски колони и со часови чекања на велешката патарина

  Колона од возила долга три километри синоќа била формирана на патот Велес- Скопје. Зголемената фрекфенција на возила, како последица од завршувањето на празникот, го создаде овој огромен...

 • Дневни информации од АМСМ 11.04.15

  НОРМАЛИЗИРАН СООБРАЌАЈ: Забраната за сообраќај на сите видови возила на патниот правец А-3 Ресен-Прилеп, обиколница на Битола е укината и сообраќајот е нормализиран за сите...

 • Дневни информации од АМСМ 09.04.15

  ИЗВЕСТУВАЊЕ: На патниот правец Велес-Скопје после наплатната станица Отовица се врши бетонирање на мостовите поради што има кратки застои во одвивање на сообраќајот во кратки...

 • Дневни информации од АМСМ 08.04.15

  АМСМ СЛУЖБА ЗА ПОМОШ И ИНФОРМАЦИИ известува: НОРМАЛИЗИРАН СООБРАЌАЈ: Од 8:00 часот е укината забраната за движење на тешки товарни возила на планинскиот премин Стража....