Џони Деп ќе глуми во филм за бомбардирањето на Србија


„Б92“ објави дека на почетокот на март ќе почне да се снима документарен филм за бомбардирањето на СРЈ во 1999 година. Снимањето ќе се одвива на преку 100 локации на Балканот, а продуцентот Немања Недељковиќ би сакал во филмот да се појават и Никита Михалков и Џони Деп. Преговорите со нив се во тек.

72339-92318

Филмот ќе биде преведен на осум јазици, а премиерата во Србија е закажана за 24 март 2019 година. Планирано е филмот да се прикажува ширум светот. Тоа нема да биде класичен документарец со факти и сведоци, туку „приказна со повеќе слоеви“.

„Сè уште се преговара, но некои од лицата што би сакале да ги видиме во овој филм се Џони Деп и режисерот Никита Михалков, да го изнесат својот личен став“, рекол Недељковиќ.


Skopje ID
[fbcomments]
Translate »