ЈСП со изменет возен ред за време на празниците


По повод претстојните новогодишни и божиќни празници, автобусите од јавниот превоз ќе сообраќаат по изменет возен ред од вообичаениот.

Како што соопшти Јавното сообраќајно претпријатие, на 31 декември автобусите ќе сообраќаат по вообичаениот делничен возен ред, а на 1 јануари тие ќе возат по неделниот распоред. На втори јануари, како што соопшти ЈСП, автобусите повторно ќе сообраќаат по вообичаениот делничен возен ред. Ноќните линии на 31 декември (понеделник спроти вторник) и 1 јануари (вторник спроти среда), ќе работат по возен ред како во сабота кон недела.

Од ЈСП велат дека имајќи предвид оти во меѓувреме ќе почне и зимскиот училиштен распуст, возниот ред од 3 јануари ќе биде редуциран.

На 7 јануари, в понеделник, автобусите од јавниот превоз повторно ќе возат по неделен возен ред.

Жичницата на Водно нема да работи на 31 декември (понеделник), со оглед на тоа дека секој понеделник и последен вторник во месецот се врши редовен сервис на објектот.

На 1 јануари (вторник), жичницата ќе почне со работа од 11 часот.

„Поради техничкиот проблем на веб-страницата на ЈСП Скопје, во делот за избор на датум на возниот ред, сакаме да напоменеме дека информации за возниот ред можат да се добијат и во Диспечерски центар на 3173-224“, порачува ЈСП.


Skopje ID
[fbcomments]
Translate »