Уримте се извор на здравје

Содржат многу калциум, витамини и железо. Помагаат телото да се ослободи од токсини, а содржат природни јаглехидрат и минерали.
njfnjeragerhrth-161397
Урмите кои ги има на трпезата за време на празниците Бадник и Божиќ и кои се делат на коледарите, се навистина вкусни, но и здрави.
Содржат многу калциум, витамини и железо. Помагаат телото да се ослободи од токсини, а содржат природни јаглехидрат и минерали.
Го намалуваат холестеролот, ја јакнат крвта, го чистат телото од бактерии. Според некои истражувања, помагаат и при состојба на несоница.
Сепак, содржат природен шеќер кој лесно се вари во желудникот.
Богати се со витамин Б5, а ја намалуваат и гладта. Можеби најважно е што немаат маснотии, па затоа се препорачуваат и за слабеење.


Skopje ID
[fbcomments]
NFL Jerseys 2019 
Translate »