Сцената на Оскарите украсена со 45 милиони кристали


Само неколку дена нè делат од најпрестижната холивудска манифестација – Оскар, која оваа година ќе се одржи по 90-ти пат.

First Photos of the Oscars Stage Revealed, Includes 45 Million Crystals Courtesy of Swarovski and Derek McLane

По повод доделувањето на наградите на Академијата за филмски уметности и науки, сцената во Долби театарот ќе блесне во полн сјај.

Дизајнерот Дерек МекЛејн, кој по шести пат по ред е задолжен за изгледот на сцената, ќе ја мами публиката со блескав спектакл. Оскаровската сцена ќе биде украсена со вртоглави 45 милиони сваровски кристали.Сваровски 11 години се вклучува во организирањето на оваа церемонија. Минатата година сцената беше декорирана со „скромни“ 300.000 кристали, а оваа година се вклучени 40 пати повеќе кристали отколку сите претходни 11 години комбинирано.Втора година по ред, водител на свечениот настан ќе биде Џими Кимел.

First Photos of the Oscars Stage Revealed, Includes 45 Million Crystals Courtesy of Swarovski and Derek McLane

First Photos of the Oscars Stage Revealed, Includes 45 Million Crystals Courtesy of Swarovski and Derek McLane

First Photos of the Oscars Stage Revealed, Includes 45 Million Crystals Courtesy of Swarovski and Derek McLane

First Photos of the Oscars Stage Revealed, Includes 45 Million Crystals Courtesy of Swarovski and Derek McLane


Skopje ID
[fbcomments]
Translate »