Светна новогодишната елка пред Белата куќа

Претседателот на САД Доналд Трамп и првата дама Меланија Трамп, ja продолжија празничната традиција на осветлување новогодишна елка кај Белата куќа.

President Donald Trump, first lady Melania Trump, and their son Barron Trump attend the lighting ceremony for the 2017 National Christmas Tree on the Ellipse near the White House, Thursday, Nov. 30, 2017, in Washington. (AP Photo/Andrew Harnik)

President Donald Trump, first lady Melania Trump, and their son Barron Trump attend the lighting ceremony for the 2017 National Christmas Tree on the Ellipse near the White House, Thursday, Nov. 30, 2017, in Washington. (AP Photo/Andrew Harnik)

Заедно со неа, светнаа и помалите елки, кои ги претставуваат секоја од 50-те сојузни држави

Одбројувањето, на чело со Трамп, беше вчера вечерта, кога светна националната елка, заедно со помалите елки, кои ги претставуваат секоја од 50-те сојузни држави.

Тие се поставени за посетители во Вашингтон да можат да уживаат.

Националното божиќно дрво се осветлува на почетокот на празничната сезона, и ја означува едномесечната „Парада на на мирот“, со цел да се инспирира добрата волја и празничниот дух меѓу сите луѓе и религии во САД.

Вчерашната ноќ заврши со неколку музички изведби.


Skopje ID
[fbcomments]
Translate »