Рики Мартин: Криев дека сум геј поради мојата кариера


Пејачот Рики Мартин гостуваше во емисијата Daily Show која што ја води комичарот Тревор Ноа и откри зашто после 38 години призна во јавноста дека е хомосексуалец.

rs-195916-85336428

– Потребно ми беше многу време за да соберам храброст. Бев опкружен со пријатели кои ми говореа “немој ни случајно да излезеш со тоа во јавност, тоа сигурно ќе биде крај на твојата кариера”. – изјавил Рики Мартин и додал дека најголема храброст собрал од луѓето кои што го почитувале, но и од оние кои што биле жртви на хомофобија.

– Од друга страна и моето строго воспитување ме притискаше да ја кажам вистината. Освен тоа израснат сум во таква средина и култура која наложува на тоа да моуОсвен тоа, пораснав во таква околина и култура што моите чувства кон мажите се ужасни, неточни и неприфатливи – изјави пејачот, кој во 2010 година на својата веб-страница објави дека е геј.

Да напоменеме дека неодамна Рики Мартин изјави дека се венчал со неговиот сегашен “сопруг” Џван Јосеф во кој што беа во врска нешто ппомалку од две години.


Skopje ID
[fbcomments]
Translate »