Причина плус за уште повеќе да го сакате чоколадото


Следен пат кога ќе почувствувате болки во грлото или отежнато голтање, наместо веднаш да посегнете по сируп против кашлица или пастили, пробајте да изедете парче црно чоколадо.

prichina-plus-za-uste-poveke-da-go-sakate-cokoladoto-2.jpg

Поради концентрацијата на какао, може да се случи чоколадото да го намали или целосно отстрани непријатното чувство на гребење или рапавост во грлото.

Исто така, најефикасните сирупи и лекови против кашлица содржат екстракт од какао, но секако, не се толку вкусни како чоколадото.

prichina-plus-za-uste-poveke-da-go-sakate-cokoladoto-3.jpg

Какаото содржи и кодеин, аналгетик кој често го има во лековите против кашлица.

Исто така, поради лепливоста, која во прв момент може да се чини непријатна, чоколадото го обложува грлото и создава слој отпорен на дразбите кои го предизвикуваат кашлањето.

prichina-plus-za-uste-poveke-da-go-sakate-cokoladoto-4.jpg


Skopje ID
[fbcomments]
Translate »