ПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ПАРТИЗАНСКА ВО ВЛАЕ


Град Скопје денеска почна со реконструкција на булеварот Партизански одреди во населбата Влае, на потегот од мостот Обединети нации до кружниот тек кај улицата Ацо Шопов. Предвидено е да се изгребе стариот асфалт на булеварот и да се постави нов.

partizanska-98328932

Додека траат градежните работи, дел од булеварот ќе биде затворен за сообраќај, односно ќе се воведе посебен режим за сообраќај.

Градоначалникот Петре Шилегов рече дека ангажирале две различни фирми да ги изведуваат градежните работи со цел побрзо да заврши реконструкцијата.

„Булеварот ќе се реконструира и во две фази со цел што е можно помалку да им го отежниме движењето на граѓаните во овој дел од градот. Реконструкција на овој потег во должина од 850 метри која предвидува и замена на рабниците и нивелирање на шахтите чини 19 милиони денари“ рече Шилегов.

Тој апелираше до граѓаните да го почитуваат привремениот сообраќаен режим на движење и да имаат разбирање за отежнатото движење на возилата во овој дел, не прецизирајќи колку време ќе траат градежните работи.


Skopje ID
[fbcomments]
Translate »