Пет идеи за комплетна промена на вашиот дом


Целиот наш живот се врти околу просторот во кој живееме и затоа е исклучително важно истиот е да е пријатен и убав.

fXba3-cover1

Со доаѓањето на новата сезона, добиваме и нови инспирации, па затоа сакаме да внесеме некои промени во домот. Ефектната промена е секако освежување на ѕидовите со веќе постоечка или некоја нова боја, а видливата разлика ја прават и деталите како ламба, слика, нови завеси, полица или зеленило.

Популарниот “Pinterest” кон крајот на секоја година прави анализа на интересите на своите корисници и предвидува кои трендови ќе бидат популарни следната година.

Така, и оваа година нè чека мноштво нови, но и некои стари трендови кои не се менуваат:

1. Топлите нијанси на розовата боја и оваа година се популарни. Комбинирајте ги со неутрални тонови на сива и беж боја.

RtwUDykAPU-detalite-se-s-pet-idei-za-kompletna-promena-na-vasiot-dom

2. Завесите во два реда му даваат доза на луксуз на секој простор.

XnrvxRQBnF-detalite-se-s-pet-idei-za-kompletna-promena-na-vasiot-dom

3. Одлучете се за собни билки, наместо класичните цвеќиња. Внесете свежина во било која просторија.

xYNyp4OXT2-detalite-se-s-pet-idei-za-kompletna-promena-na-vasiot-dom

4. Освен што имаат задача да го осветлуваат просторот, ламбите исто така создаваат и пријатна атмосфера.

XkcBbT09CV-detalite-se-s-pet-idei-za-kompletna-promena-na-vasiot-dom

5. Изберете нијанса која ќе доминира во просторијата и нагласете ја со златни или сребрени детали.

QwSAMPkfd9-detalite-se-s-pet-idei-za-kompletna-promena-na-vasiot-dom

 


Skopje ID
[fbcomments]
Translate »