„Пајакот“ вчера кренал 119 непрописно паркирани возила


Во текот на вчерашниот ден специјалното возило „пајак“ подигнало 119 непрописно паркирани возила во Скопје.

Како што информира МВР, вчера се казнети 17 возачи бидејќи се движеле со брзина поголема од дозволената, 11 возачи се исклучени од сообраќајот бидејќи управувале возило без дозвола, додека двајца затоа што управувале возило под дејство на алкохол. Единаесет возачи, пак, се исклучени од сообраќај бидејќи биле со истечена важност на сообраќајната дозвола. Четворица возачи се санкционирани бидејќи поминале на црвено светло.


Skopje ID
[fbcomments]
Translate »