Овој четврток почнува фестивалот Summerland”2019

Оваа година за првпат во Скопје ќе се одржи фестивалот Summerland 2019. Од 04.07 – 28.07 во срцето на Градски парк со главна бина на Школка, секојдневно ќе има богата музичка програма и забавни активности за сите возрасти.

Покрај музичките изведувачи кои ќе настапуваат секој ден, во склоп на фестивалот ќе има и фанзона со друштвени и видеоигри, флипери, фудбалчиња и табла. За најмладите ќе има детско катче со едукативни и забавни настани, а предвидени се и изложби, цртање во живо, часови по танц, спортски активности, панел-дискусии, кино на отворено и уште многу содржини кои ќе го направат летото во Скопје незаборавно.

Отворањето на Summerland е во четврток ( 04.07), а забавната програма ќе се одвива секојдневно од 18:00-00:30. Летната забава на Школка в четврток ќе започне со групата „Нокаут“, а викендот е резервиран за трибјут-настапи – в петок, ЕКВ, Бјиело дугме трибјут и Ѓорѓе Балашевиќ трибјут, в сабота и в недела пак, странски артисти кои прават светски шоуа со трибјути на Арктик манкис и Џо Кокер и Ајрон Мејден и Металика. Фестивалот Summerland е под покровителство на Град Скопје.


Skopje ID
[fbcomments]
Translate »