Нови тоалети и едукативни табли во Зоолошката градина во Скопје


Денеска во Зоолошката градина во Скопје беа поставени нови тоалети на две локации. Покрај стандардни тоалети има тоалет за хендикепирани лица и специјална просторија за пресоблекување на бебиња.

zooloska-768x508

Поставени се и нови едукативни табли пред секое живеалиште на животните.

Во Зоолошката се вршат и последните подготовки за отворање на живеалиштето за двете слоници што ќ се случи оваа сабота.

 


Skopje ID
[fbcomments]
Translate »