Најмалиот градоначалник има само 3 години (Видео)


Џејмс Тафтс има само 3 години, а тој е градоначалник на малото гратче Дорсет во Минесота.

james-tuffts
Жителите на ова гратче секоја година имаат изборна трка за градоначалник.

За секое пријавување се плаќа по 1 долар, а потоа имињата на кандидатите ги ставаат во шапка, од која се влече победникот.

Во 2012 и 2013 година градоначалник на Дорсет бил Роберт Тафтс, братот на Џејмс, кој имал среќа да го извлечат две години  поред.

Оваа година градоначалник е 3-годишниот Џејмс, кој веќе се стекна со светска популарност.Се разбира, жителите ова го прават за забава, а повеќе од јасно е дека сите уживаат во тоа.

https://www.youtube.com/watch?v=0dbOaTVJeLk&hd=1


Skopje ID
[fbcomments]
NFL Jerseys 2019 
Translate »