„Менструација“ ќе стане „фемструација“ – голема победа за феминистките ширум светот

Buy Diazepam Paypal Објавено од: на 7 март, 2019

http://www.bigleaguekickball.com/about/ Order Soma online overnight FedEx delivery Во пресрет на Меѓународниот ден на жената, 8 Март, силното женско лоби извојува уште една победа: зборот „менструација“ ќе влезе во речникот како „фемструација“ (menstruation во femstruation на англиски).

http://atadesigns.com/wp-cron.php?doing_wp_cron=1563292291.0473148822784423828125

here get link

http://crudengroup.co.uk/index.php?arHandle=Main+Page+Content

go to link Се работи за иницијатива предводена од неколку релевантни европски невладини организации кои се борат за родовата рамноправност и женските права, а идејата е потекната со цел да се искорени префиксот “men”, што на англиски значи „маж“, од термин кој се однесува исклучиво на жените. Order Alprazolam Powder Online

Order Zolpidem From Mexican Pharmacy

go site Барањето е веќе поднесено до Универзитетот во Оксфорд, кој е издавач на оксфордскиот речник и веќе во наредните месеци ќе влезе во онлајн едицијата на Оксфорд. http://beadlowmanor.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1563320492.1401739120483398437500

http://savagelighting.co.uk/2-5/

Diazepam 10 Mg Buy Online „Ова е исклучително голема победа не само за жените борци против родовите стереотипи на општеството, туку победа за сите жени во светот воопшто. Терминот ’фемструација’ на големо веќе се користи меѓу жените и оваа иницијатива е поднесена до институциите надлежни за јазичните прашања повеќе пати во историјата, но 2019 година ја одбележува нашата конечна победа. Премногу сме возбудени поради оваа издејствувана промена и убедена сум дека од ден на ден, успеваме сè повеќе да се избориме со стегите на патријархатот“, рекоа жените поднесители на барањето. http://country-harvest.co.uk/website/wp-includes/wlwmanifest.xml

Buy Xanax With American Express

Skopje ID
[fbcomments]
Order Xanax Bars Online Overnight Translate »
here http://beaumanorhall.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1563369199.8782660961151123046875 go Buy Actavis Valium Online Buy Xanax With Credit Card http://mouthmatters.com/2018/10/ http://country-harvest.co.uk/events-2/feed/ source go to link Buy Diazepam From Europe Buy Ambien Online Pharmacy