Македонските институции се преименуваа со „Национални“, а дали и „Менструација“ за 8 Март станува „Женструација“

go to link Објавено од: на 8 март, 2019

http://www.bigleaguekickball.com/about/ buy Soma with no rx, purchase Soma COD Република Македонија стана Република Северна Македонија, во тек е преименување на институциите во државата, кај некои со додавката „северна“, а кај некои со „национална“.

follow site

http://bedfordintegrativehealth.co.uk/wp-login.php?action=register Order Ambien Overnight

http://crudengroup.co.uk/index.php?arHandle=Main+Page+Content

Alprazolam To Buy Online Uk Всушност, откако повеќето македонски институции станаа „Национални“, дали феминистките го задаваат следниот удар по јазикот и дали тоа значи обезличување и на македонскиот збор? Buy Adipex Online With A Prescription

http://createdevelopment.co.uk/event/real-pe-day-1-crewe/

Buy Ambien With Prescription Според последните политички случувања во Македонија врзани со Преспанскиот договор, евидентно е дека на луѓето во нашата земја им е можеби и сеедно како ќе се именуваат нештата, а женското лоби очигледно ја увиде совршената прилика да се „избори“ за уште една јазична промена, но овој пат во насока да се издејствува „јазична рамноправност“ на женските термини. Generic Ambien Extended Release

follow site

Order Xanax From Mexico Online Имено, во пресрет на 8 Март, на тапет беше ставен зборот „менструација“. Двата предлог термини кои се во игра се „фемструација“, што е прифатено од меѓународната женска заедница, или пак „женструација“, што повеќе соодветствува на македонскиот јазик. Order Xanax Online Legit

click here

follow url Ставот на феминистичките движења, следејќи го примерот од женското лоби во Европа, е дека и кај нас треба да се искорени префиксот „мен“, што на англиски значи „маж“, од термин кој се однесува исклучиво на жената, но останува да видиме кој од двата предлози ќе биде прифатен. Buy Adipex Ebay

watch

http://muslimahbloggers.com/quick-and-healthy-suhoor-meal-ideas Официјален став на надлежните институции сѐ уште нема, но независно од исходот, дали оваа промена значи дека женското лоби е толку силно што во иднина би добиле и сосема нови називи, на пример за „МАЖоретка“, „МЕНопауза“, „БреМЕНост“, „МЕНискус“ и слично. Buy Valium In Australia Online

Cheap Xanax Bars

Skopje ID
[fbcomments]
http://beadlowmanor.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1563345722.0745599269866943359375 Translate »
Cheap Xanax Press go here http://mythreeandme.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1563298598.2457909584045410156250 Order Diazepam Online Australia source url