Како правилно се консумира кафето?


Не е доволна само љубовта кон кафето, туку треба да го пиете и на вистински начин. Освен кофеин, кафето содржи и други супстанци, меѓу кои киселини и други компоненти. Па, затоа овој пијалок треба правилно да го пиете, за да не влијае лошо на вашето здравје.

svetot-mozhe-da-ostane-bez-kafe

Не пијте кафе на празен стомак

Кафето содржи хлорогена киселина. Ако желудникот ви е празен, киселината може да ја оштети неговата мембрана. Затоа многу луѓе имаат болки во стомакот.

Пијте кафе 30 минути по појадокот

Поради тоа што храната може да ја активира секрецијата на желудочен сок, ако пиете 15 или 20 минути по појадокот, може да имате киселини. Тоа ќе го забрза процесот на варење и ќе придонесе за намалување на килограмите.

Што да направите ако кафето ви предизвикува киселина во стомакот

Нутриционистите препорачуваат да пиете кафе со млеко, павлака или шеќер.

b155d2f556b3dc6f2c449f2cf8492574

20180316163711


Skopje ID
[fbcomments]
NFL Jerseys 2019 
Translate »