Интересен предлог како да ги декорирате велигденските јајца


Ова е еден интересен начин како да ги декорирате вашите велигденски јајца со помош на мрсни боички. Потребни ви се жешки тврдо варени јајца, мрсни боички и вашата креативност.

Picture-2
1. Земете тврдо варенo јајцe, и додека тоа е сеуште жешко обвиткајте го во хартија и убаво избришете го.

Step1WashEggs
2. Додека го држите јајцето со кујнска ракавица, почнете да  цртате на него со боичката. Мрсната боичка ќе се стопи како што допира по  жешка површина. Со помош на боичката можете лесно да цртате.

hoteggdraw1sm
3. Можете да употребите повеќе боички,за да добиете поинтересни шари. Се зависи од вашата креативност.


4. Откако ќе завршите со декорирањето, оставете го јајцете да се олади на собна температура.

Easter-eggs-using-wax-crayons


Skopje ID
[fbcomments]
NFL Jerseys 2019 
Translate »