ИНСТАЛАЦИЈА ПОСВЕТЕНА НА ДЕЈВИД БОУВИ ВО МЕТРО ВО ЊУЈОРК


Spotify и Музејот во Бруклин заедно создадoa инсталација посветена на Дејвид Боуви лоцирана на станицата Бродвеј-Лафајет во Њујорк.

David-Bowie-receives-tribute-at-New-York-subway-station-5adedb94b4350__880-670x424

Станицата е преуредена и сега е покриена со огромни портрети на Боуви, негови цитати и уметнички дела.

Пуштени во продажба се и одреден број на карти за метро со слики на Боуви.

Инсталацијата е дел од актуелната изложба на Дејвид Боуви во Музејот во Бруклин каде се прикажани над 400 објекти од личната архива на музичарот како костуми, плочи, фотографии и рачно напишани стихови.

David-Bowie-receives-tribute-at-New-York-subway-station-5adedb9e7c59f__880-670x502

David-Bowie-receives-tribute-at-New-York-subway-station-5adedb846c2f5__880-670x446

David-Bowie-receives-tribute-at-New-York-subway-station-5adedb9b205ab__880-670x503

David-Bowie-receives-tribute-at-New-York-subway-station-5adedb8acbf59__880-670x893

David-Bowie-receives-tribute-at-New-York-subway-station-5adedb869ffea__880-670x447

David-Bowie-receives-tribute-at-New-York-subway-station-5adedb907b6cd__880-670x670


Skopje ID
[fbcomments]
NFL Jerseys 2019 
Translate »