За „Саемот на мебел“ пуштени две нови автобуски линии


Oд денеска до недела (14.10.2018 година), во редовниот линиски превоз ќе бидат вклучени две привремени линии што ќе сообраќаат до СЦ „Борис Трајковски“. Станува збор за линиите 100 и 200, првата ќе сообраќа од Ново Лисиче, а втората од Дексион.

jsp-404-1

И двете линии се воведуваат по барање на „Скопски саем“, за полесен пристап на посетителите на „Саем на мебел 2018 “.

Возен ред 100 (Ново Лисиче-СЦ „Борис Трајковски“)
Од Ново Лисиче: 11 ч, 12.20 ч, 13.40 ч, 16.00 ч, 16.20 ч, 17.40 ч.
Од СЦ „Борис Трајковски“: 11.40 ч, 13 ч, 14.20 ч, 15.40 ч, 17 ч, 18.20 ч.

Траса на движење: ул. Февруарски поход, бул. В.С.Бато, бул. Јане Сандански, бул. К.Ј.Питу, бул. Кочо Рацин, ул. 11 Октомври, ул. Димитрие Чуповски, бул. Св. Климент Охридски, бул. Партизански одреди, ул. Бледски договор, СЦ Борис Трајковски и обратно по истата траса.

Возен ред 200 (Дексион- СЦ „Борис Трајковски“)
Од Дексион: 11.20 ч, 12.40 ч, 14 ч, 15.20 ч, 16.40 ч, 18 ч.
Од СЦ „Борис Трајковски“: 12 ч, 13.20 ч, 14.40 ч, 16 ч, 17.20 ч, 18.40 ч.

Траса на движење: ул. Црногорска, ул. Кузман Шапкарев, ул. Ѓорче Петров, бул. Партизански одреди, ул. Бледски договор, СЦ Борис Трајковски и обратно по истата трас


Skopje ID
[fbcomments]
Translate »