Едукативна работилница за доење

Во организација на здужението „Лулка“ денеска во Скопје ќе се одржи Едукативна работилница за доење.

Учесниците на работилницата ќе говорат за анатомијата на жената и доењето, важноста на доењето за бебето и за мајката, значењето на доењето за семејството и околината, кога и како да се започне доењето, како да се одржи лактацијата, правилно поставување на бебето на града и позиции за доење.


SkopjeID
Доживеј го градот целосно!
[fbcomments]
Translate »