Еве како ќе изгледа новиот iPhone 11R

Новата генерација на паметни телефони на Apple е предмет на многу шпекулации во последниве недели. Водечките акценти се на iPhone XI и XI Max, но сега разбираме интересни детали за поевтиниот iPhone 11R. Овој модел ќе ги задржи дизајнерските линии на својот претходник и ќе се продава по слична цена. На Интернет дури излегоа слики кои го откриваат изгледот на паметниот телефон. Благодарение на нив, ние разбираме дека iPhone 11R ќе има двојна камера на задната страна.

Остава впечатокот екранот со минимални рамки, кој ќе има мала пресек на врвот и најверојатно ќе има дијагонала од 6.1-инчи. Хардверските копчиња за вклучување и јачината на звукот ќе се наоѓаат на истите места на двете страни на рамката, како и кај iPhone XR. На дното на паметниот телефон има вграден звучник и Lightning конектор, објави „БГР“. Камерите во задниот дел ќе бидат сместени во квадратен модул.

За разлика од поевтиниот модел, iPhone XI и XI Max се очекува да бидат опремени со тројна камера на грбот. Во овој момент, ова се сите детали што ги имаме за уредот. Applе ќе ја продолжи стратегијата да не го менува значително дизајнот на новите паметни телефони и ќе се фокусира на интеграција на помоќен хардвер. Премиерата на трите нови модели на iPhone ќе се оствари на есен и во голема мера ќе ја заостри конкуренцијата на пазарот на паметни телефони.


Skopje ID
[fbcomments]
Translate »