Доберманот Буда и малата Сиена ќе го стоплат вашето срце


Речи си секое мало девојче има свое другарче со кое секојдневно другарува.
Тие одат заедно на прошетка, играат учителки, фризерки, докторки. Но, најдобар пријател на малата Сиена е доберманот Буда.
Доберманот Буда и неговата мала газдарица се пример како едно пријателство помеѓу  куче и неговиот газда треба да изгледа.
Буда е стар три години,чуван во домашни услови  и растен заедно со неговата петгодишна газдарица Сиена.12070936_1621641141435476_1674349268_n
Од денот на нивното запознавање тие се неразделни пријатели. Нивното дружење стана толку популарно, што на нивниот инстаграм профил cutieandthebeast воден од страна на мајката на Сиена има над 230 илјади следбеници
.

Како што вели и мајката на Сиена, доберман е раса на кучиња што се врзуваат за еден човек, и очигледно е дека Буда ја има одбрано Сиена.
Малата Сиена е толку поврзана со доберманот што буквално тој оди насекаде со неа, па дури и кога таа е на посета на фризер тој е во нејзина придреужба.

12751145_951023351619801_876579541_n

Малото девојче во секоја своја игра го вклучува и Буда.
Многу често тој е  дури и нејзина кукла, па така таа знае да му чита приказни,  да го лакира и  облекува.
Доберманот е толку лојален што постојано ја пази, ја пречекува пред учичишната порта, и буквално го прати секој нејзин чекор.
cutieandthebeast8

cutieandthebeast5
cutieandthebeast4

 


Skopje ID
[fbcomments]
NFL Jerseys 2019 
Translate »