Од 9:00 до 13:00 часот без струја ќе бидат и корисниците од улицата „Јуриј Гагарин – подулица 4″ во општина Карпош.

Како што информираат од Регионалниот центар за управување со кризи на град Скопје, причина за прекинот во снабдувањето со електрична енергија е изведувањето планирани технички зафати во дистрибутивната електро мрежа од страна на екипи на  „ЕВН Македонија” АД. /МИА