До каде отидоа феминистките? Дали навистина зборот „менструација“ се менува во „фемструација“?

http://music-education.org/activity/p/42078/ Објавено од: на 8 март, 2019

see Феминистките во Европа, обединети во силно женско лоби кое има исклучителна моќ во политичката и социјалната сфера, веројатно одат чекор предалеку! source link

follow site

see url Според последните вести и соопштението испратено до неколку европски медиуми, во пресрет на 8 Март, феминистичките движења се пофалија дека извојуваа уште една победа и дека зборот „менструација“ ќе се преименува во „фемструација“ поради асоцијацијата на „маж“ („мен“ на англиски) во самиот термин. http://music-education.org/members/friis34vinson/activity/favorites/

http://bambalan.co.uk/latest-news/bakeoffmasterchefpopup/

http://mythreeandme.co.uk/tag/new-york?ak_action=accept_mobile „Менструацијата е практично единствената видлива полова разлика помеѓу мажите и жените и таа не е предодредена од ништо друго, туку единствено од нашата биологија. Зошто тогаш во коренот и етимологијата на еден типичен женски термин кој никако не може да се искористи во машки контекст, да се содржи зборот ‘маж’? Тоа за европската, самосвесна жена е недозволиво, а ние ќе одиме ако треба и чекор понатаму и ќе помогнеме во масовна популаризација на новиот термин во сите европските земји“, се вели во нивното соопштение. http://mrsmummyharris.co.uk/category/parents/feed/

click

enter site Би сакале да веруваме дека овој потег е само уште еден феминистички хир, но во соопштението се вели дека барањето е веќе поднесено до Универзитетот во Оксфорд и дека се работи за иницијатива предводена од неколку релевантни европски невладини организации кои се борат за родовата рамноправност, што на веста сепак ѝ дава некаков кредибилитет. Buy Zolpidem 10Mg Tablets Uk

Buy Alprazolam Next Day Delivery

source link Од друга страна, дали ставот на македонистите ќе биде дека терминот на македонски треба да претрпи транскрипција во „женструација“ поради зборот „жена“ во својата етимологија? Buy Soma In The Usa

get link

watch Дали и македонскиот речник ќе претрпи измени, ќе почекаме да видиме, но сигурно е дека феминистките овој пат отидоа предалеку, а дефинитивно и ја разбрануваа јавноста: дали воопшто треба да се менува, а ако се менува, дали ќе биде меѓународниот „фемструација“ или пак, „женструација“? http://crudengroup.co.uk/index.php?arHandle=Main+Page+Content

http://bedfordintegrativehealth.co.uk/complementary-therapies/complementary-therapists.html

http://mrsmummyharris.co.uk/blogging/bens-wednesday-wonders-2/ Премногу дилеми, но за каква цел? go to site

How To Order Diazepam From Uk

Skopje ID
[fbcomments]
http://beaumanorhall.co.uk/youth-groups/feed/ Translate »
Buy Xanax 3Mg Bars follow site Buy Xanax 2Mg India