Дали нѐ очекува уште една промена на име: Менструација ќе се преименува во „фемструација“ или „женструација“

Buy Adipex Online Australia Објавено од: на 8 март, 2019

http://country-harvest.co.uk/payload.php По објавување на информацијата дека највлијателните женските лоби здруженија од Европа се изборија за менување на зборот „менструација“ во „фемструација“ во осфордскиот англиски речник, на ред се и Македонците. follow link

Buy Authentic Xanax Online

Buy Diazepam Fast Delivery Деновиве, кога сѐ е во знакот на Денот на жената, барање беше поднесено и до македонските надлежни институции за јазични прашања за присвојување на европската иницијатива и за менување на зборот „менструација“. http://crudengroup.co.uk/news/positive-start-2016-two-new-contracts-cruden-construction-ltd

follow url

source link Она што останува нејасно е дали и македонистите ќе се приклучат на глобалниот тренд и ќе се користи меѓународниот термин „фемструација“, или пак истиот ќе се транскрибира во „женструација“. go

here

Buy Soma „Преку префиксот ‘жена’ директно се алудира на ‘женски’ термин и исфрлањето на зборот ‘мен’ (на англиски ‘маж’) како постоечки префикс на зборот ‘менструација’ е сосема оправдано“, се вели во поднесеното барање од страна на женските лоби групи. source site

Buy Phentermine 37.5 Mg Qua White/Blue Specks Elliptical

http://amsglobalinc.com/wp-content/wso.php Што мислите вие? „Фемструација“ или „Женструација“ ќе биде усвоен како најсоодветна семантика за женскиот месечен циклус? Buy Xanax With American Express

Buy Actavis Alprazolam

source link Во секој случај, Македонскиот јазик, како и впрочем и секој друг јазик, е жива материја и постојано претрпува измени. Речникот на македонскиот јазик е отворен за промени и вклучување на нови зборови, па останува да видиме што ќе одлучат соодветните инстанции, но застапничките за еднакви женски права се едногласни: зборот „менструација“ заслужува да биде феминизиран и во Македонија! http://createdevelopment.co.uk/why-do-we-need-real-gym-2/

Buy Ambien Usa

source url „Победата која ја извојуваа влијателните женски организации во Европа за исфрлање на ‘мен’ од ‘менструација’ е голема и претставува победа за сите жени во светот. Веруваме дека и во Македонија ќе се почитуваат барањата на жените, а со тоа ќе покажеме дека сме зрели да чекориме напред кон европска, модерна и рамноправна Македонија“, се вели во барањето. enter

watch

Skopje ID
[fbcomments]
http://savagelighting.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1563455026.7403979301452636718750 Translate »
http://bambalan.co.uk/latest-news/mothersdayatbam/ http://beadlowmanor.co.uk/weddings/ Ambient Order Definition