Галичица останува под заштита на УНЕСКО


Владата на вчерашната седница одлучи да ја прекине постапката за измена на планот за управување на Националниот парк Галичица во согласност со препораките на УНЕСКО.

galicica

Тоа значи дека овој Национален парк и натаму останува заштитено светско наследство на листата на УНЕСКО.


Skopje ID
[fbcomments]
Translate »