Во Македонија годишно умираат 1600 луѓе поради загадениот воздух


Екоактивистите – Движење за чист воздух и „Меѓаши“ изработија видео прилог под мотото „Ти имаш право на чист воздух, ќе преземеш ли нешто?“.

pollution-Xh.D.-CIVIL-Copy

Според извештајот на Европската агенција за животна средина (ЕЕА), во Македонија се дише најотровен воздух во Европа, а најмногу страдаат децата.

Како што се вели во видео прилогот во Македонија годишно умираат околу 1600 луѓе поради заболувања од загадениот воздух.


Skopje ID
[fbcomments]
Translate »