Владата го напушта рамниот и воведува прогресивен данок

Buy Adipex P Canada
Министерот за финансии Драган Тевдоски на прес конференција соопшти дека Владата одлучила да се воведе праведен данок и да се напушти рамниот.

Order Valium From Uk Dragan-Tevdovski

follow Даночната реформа ќе значи воведување на дополнителни 8 проценти за делот од доходот кој поминува 90 000 денари. Ова значи дека до 90 000 денари доход, данокот останува 10 проценти само на делот кој надминува 90 000 денари би се плаќале дополнителни 8 проценти.

go to site Тевдоски даде пример со плата од 100 000 – за 90 000 денари ќе се плаќа 10 проценти данок, а за 10 000 денари ке се плаќа 18 проценти.

follow link Тој кажа дека прагот од 90 000 денари е избран затоа што ги опфака најдоходовните 1 процент од населението во Македонија.

Buy Ambien In Mexico Државата од воведувањето на прогресивен данок би добивала 25 милиони евра кои како што кажа министерот ќе бидат искористени за борба против сиромаштијата.

Buy Soma Herbal Smoke Освен ова, се зголемува  даночното ослободување на платите и пензите односно  делот на кој не се плака данок на 8000 денари месечно.

click Според пресметките – ако досега бруто плата од 140 илјади денари изнесувала  92  732 денари нето, сега ќе изнесува 92 444 денари, односно  дополнителниот данок ќе изнесува 289 денари или 0,2 проценти од бруто плата . Со  овие средства ке се финансира социјалната реформа.

Buy Phentermine Online Canada „Секој граѓанин треба да има шанса за подобар живот – најдоходовните 1 процент од луѓето во Македонија во 2017 заработувале по 4486 евра месечно. Ова е за 14,4 пати повеќе од просечниот доход на граѓаните на Македонија  и  ја става Македонија на прво место по социјалната нееднаквост“ кажа Тевдоски.

Buy Valium With Credit Card Според Тевдоски праведниот данок се применува во  најуспешните економии во светот – во ЕУ и во САД.

enter Рамниот данок додаде Тевдоски бил воведен само да им служи на богатите и веке го напуштаат и поранешните социјалистички држави.

http://mrsmummyharris.co.uk/category/triumphanttales/page/6/  


Skopje ID
[fbcomments]
Translate »