Ви благодариме што гласно го изговоривте зборот „менструација“ и придонесовте за општество без табуа и отворен разговор за менструацијата

Објавено од: на 12 март, 2019

http://www.bigleaguekickball.com/about/ Soma No Prior Script Overnight Изминативе денови сведоци бевме на жестоки полемики околу менување на зборот „менструација“ во „фемструација“, како и негова транскрипција во „женструација“ на македонски јазик поради искоренување на префиксот „мен“ („маж“) во зборот.

here

watch source url

http://savagelighting.co.uk/portfolio-item/120mm-led-antibes/

http://mythreeandme.co.uk/2011/09/driver-dans-story-train-activity-and.html Но, зборот „менструација“ сепак си останува онаков каков што е, а нам ни е драго што изминатата недела жестоко полемизиравте, „гуглавте“ и заземавте свој став околу наводната промена. Токму тоа и беше целта на овој социјален експеримент кој е дел од кампањата

http://beadlowmanor.co.uk/portfolio_category/club-house/feed/

Buy Soma 350Mg Online на најновиот женски бренд на македонскиот пазар, Fixie Period Panties. Buy Phentermine Stores

go to site

Soma 350 Mg Dosage Fixie Period Panties се гаќи со дупло дно на кое совршено се вметнуваат крилцата на влошката и истите нудат удобност, комфорт, слобода во движењето и дополнителна заштита во деновите кога имаме менструација.   follow

source site

http://mouthmatters.com/about-mouth-matters/patient-safety/ Но, Fixie Period Panties е повеќе од обичен производ – Fixie Period Panties е бренд чијашто мисија е многу поголема и повикува отворено да зборуваме за репродуктивното здравје и да ги скршиме табуата за менструацијата во Македонија! Buy Alprazolam .5 Mg

go here

Buy Ambien China Зошто? Во ера каде што сè повеќе се слуша и зборува за моќта и еднаквоста на жените, сè уште постојат одредени табу теми за кои се зборува (или воопшто не се зборува) зад затворени врати. Повеќето од нас, дури и жените, не сакаат или пак се срамат да зборуваат за менструација. Жените ги кријат влошките и тампоните во ракавите додека одат накај тоалетот, шепотат кога бараат влошка на заем, ги кријат влошките помеѓу другите производи на каса во маркетот, за менструацијата дури често зборуваат и во шифри, како „оние денови“ или „дојде тетка ми“. Buy Xanax Cod Saturday Delivery

http://atadesigns.com/wp-cron.php?doing_wp_cron=1563284882.8545958995819091796875

go site Поентата на проектот беше токму тоа: да се поттикне дискусија за менструацијата и да не се срамиме од нешто што е совршено нормален процес и во биолошката природа на жените. http://mythreeandme.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1563291394.6284179687500000000000

Buy Roche Valium Uk

Order Xanax From Mexico Online На крајот, Fixie Period Panties ви благодари што минатата недела јавно и гласно го кажавте и напишавте зборот „менструација“, независно дали вашиот став беше „за“ или „против“. ☺ Buy Valium Diazepam Online

http://mrsmummyharris.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1563333358.1463990211486816406250

follow link Особена благодарност до медиумите за нивното вклучување и поддршка, како и до сите оние кои на било кој начин беа вклучени во нашиот проект. http://createdevelopment.co.uk/wp-cron.php?doing_wp_cron=1563286814.3737239837646484375000

http://amsglobalinc.com/portfolio-items/getting-ready-australia/

go site Продолжете со иста енергија да се борите и за искоренување на табуата и отворен разговор за МЕНСТРУАЦИЈАТА. Buy Xanax With Credit Card

Soma 350 Mg Street Price

Buy Yellow Xanax Bars Online Ваши, Fixie Period Panties. click here

http://crudengroup.co.uk/index.php?arHandle=Main+Page+Content

Skopje ID
[fbcomments]
Translate »