(Видео) Новиот проект на Google ќе ве однесе во иднината


fedda63a-4f87-42f4-8e1e-7cacda34efbb.crop_2251x1183_0,174.resize_1200x630.format_jpeg.inline_yes

Се чини дека напредокот во технологијата се движи со огромна брзина и секој ден сме се поблиску до научнофантастичната иднина предвидена во толку многу романи и филмови.

Со едно неодамнешно видео од Google, добивме претства како би можела да изгледа иднината. Google го претстави новиот производ наречен Проект Соли, кој користи радарска технологија за да детектира движења со толку висок степен на прецизност што може да се конторлира со суптилни движења на прстите.

Оваа технологија може да опфати 10.000 фрејмови во секунда, што е невиден степен на обработка на информации, за да се стави во толку мал чип.

“Она што е највозбудливо во врска со ова е тоа што целиот радар може да се смали до тој степен и да се стави во многу мал чип “, вели Ivan Poupyrev , основачот на проектот Соли , во видеото за YouTube . “Тоа што го прави овој пристап, по ветувачки е тоа што е многу сигурен. Нема нешто што би можело да се скрши, нема делови кои се движат, нема леќи…Skopje ID
[fbcomments]
Translate »